Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسر خیر، سال گذشته با فیلم «آهستگی» موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند از سی و پنجمین جشنواره فجر شد، او درباره رشد کیفی مستند در این سال ها به ایسکانیوز، گفت: فیلم های مستند سر و شکل حرفه ای تر پیدا کرده اند و دیگر فیلم «مستند» فقط نشان دادن چیزهای عجیب و غریب و یا اتفاق های عجیب نیست که تنها جنبه اطلاع رسانی داشته باشد بلکه فیلمسازها آمدند به این سمت که قصه فیلمشان را چگونه تعریف کنند و روایت به چه شکلی باشد که مخاطب را جذب کند، به این دلایل فیلم های مستندی که در این سال ها ساخته شده اند، فیلم های با کیفیت تری هستند و این هم فقط برنامه ریزی ساختارمندی از جانب دولت نیست و در واقع فکری است که فیلمسازان مستقل ما به آن دست پیدا کرده اند و با پشتکار خود و هزینه شخصی همت کرده اند و این مسیر را در حال پیش برد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: اما اگر از شرایطی که به وجود آمده است از جانب مخاطب و دستگاه های فرهنگی حمایتی صورت نگیرد ممکن است این حرکت رو به جلو به سرخوردگی مستندسازان منجر شود، زیرا به هر حال فیلمساز نیاز به مخاطب دارد و نیازمند این مساله است که سرمایه ای که برای تولید فیلم انجام شده است، برگردد تا دوباره راهش را ادامه دهد.

او افزود: فیلم مستند به حمایت بخش خصوصی و دولتی نیاز دارد و باید فیلم های آنها خریداری و اکران شود تا این راه درستی که بیشتر آن توسط فیلمسازان مستقل باز شده است ادامه پیدا کند.

خیر، درباره حمایت گروه «هنر و تجربه» از فیلم های مستند، گفت: راه اندازی گروه «هنر و تجربه» و اکران فیلم های مستند بسیار اتفاق خوبی است و نکته مثبت آن این است که روی فیملسازی، مستندسازان هم تاثیر دارد از این جهت که کسی در سال های گذشته امیدی به نمایش فیلم مستند نداشت اما در حال حاضر چون مستندسازان می دانند که فیلمشان نمایش داده می شود و با مخاطب وسیعتری در ارتباط است به جذابیت فیلم اهمیت بیشتری می دهند.
او ادامه داد: نکته مهم این است که «هنر و تجربه» باید ساز و کار خود را پیدا کند و سینماهای خود را داشته باشد به این معنی که یکسری سینما در سطح شهر و کشور پاتوق شود، یعنی مخاطب بداند که کدام سینماها، سینماهای مخصوص اکران فیلم های مستند است. البته اگر قرار باشد سینماهایی برای نمایش فیلم های مستند در نظر گرفته شود با جایی باشد که رفت و آمد مردم هم به آنجا زیاد باشد، به طور مثال در حال حاضر پردیس های سینمایی کمک بسیاری به فروش فیلم های سینمایی کرده اند.
برنده سیمرغ بلورین سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، تاکید کرد: باید در همان پردیس های سینمایی پاتوق هایی ایجاد شود که به طور مداوم فیلم مستند پخش کنند. اگر تبلیغ درستی انجام شود و این راه برای مخاطب در نظر گرفته شود که شما حق انتخاب بین فیلم های مستند و آثار داستانی دارید، مخاطبین فیلم های مستند از این نوع سینما حمایت خواهند کرد برای اینکه در این سال ها مستند بسیار جذاب شده است و مرز سینمای مستند و داستانی مانند سابق مرزی مشخص و متفاوت نیست و بسیار به هم نزدیک شده اند.
یاسر خیر درباره دلیل کمتر دیده شدن فیلم های مستند ایرانی در جشنواره های بین المللی، گفت: مهمترین مساله در اینباره ضعف در پخش است، پخش کننده قدرتمندی باید وجود داشته باشد تا فیلم ها را در خارج از مرزهای ایران اکران کند و فیلمساز را با مخاطب بین المللی آشنا کند، این موارد باعث می شود که فیلمسازان مستند، به روز نباشند، هر چند بخشی از این موضوع به ضعف مستندسازان مربوط می شود، زیرا به روز نیستیم و ذائقه مخاطب جهانی را نمی شناسیم همه این موارد دست به دست هم می دهند تا مستند ایران در جشنواره های جهانی دیده نشود اگر چه فیلم هایی هم در این سال ها در سینمای مستند ساخته شده است که مهمترین جوایز بین المللی را گرفته اند ولی این اتفاق توسط تک ستاره ها افتاده است.

خبرنگار: رضایی/ تایید کننده: سلیمی
501

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود

برنامه «تهران ۲۰» ساختار و تعریف مشخصی برای مخاطب دارد و تلاش بر این است که مطالبات شهروندان تهرانی در آن بررسی، تشریح و پیگیری شود. مجتبی احمدی تهیه کننده تهران ۲۰ درباره این برنامه گفت: اینکه توانستیم بعد از سال‌ها تلاش در چهار سال اخیر بیش از همیشه اعتماد مخاطب را به دست بیاوریم بسیار خوب است.

او ادامه داد: در حفظ ماموریت برنامه با تلاش همه همکارانم در سال‌های اخیر به روندی رو به جلو در پیگیری خواسته‌های ساکنان استان تهران دست پیدا کردیم که  به نظر اتفاق مهمی است.

وی ادامه داد: از اواخر سال گذشته بخش هشتگ تهران ۲۰ را فعال کردیم که محصول آن ارتباط تصویری با مخاطب بود و عملاً با باور اینکه برنامه می‌تواند در نمایش خواسته‌های مردم سهمی داشته باشد و آن را از طریق مسئولین مرتبط پیگیری کند هم استانی‌ها را بر آن داشت که با امیدواری نسبت به ارسال ویدیویی از خواسته‌هایشان در بخش هشتگ تهران ۲۰ با ما همراه شوند و تلاش برنامه هم بر این بود که با پخش ویدیو‌های ارسالی مردم و روی خط آوردن و یا حتی در میز گفتگوی تهران ۲۰ به نقد و بررسی نشاندن آن موضوع، نسبت به نتیجه خواسته مخاطب اقدامی موثر داشته باشد.

احمدی درباره تغییرات فصل جدید توضیح داد: در فصل جدید تیم خبری برنامه تهران ۲۰ فعال‌تر از گذشته عمل می‌کند و با افتتاح روزنامه تهران ۲۰ که در حقیقت انعکاس تمام اخبار روز تهران و تحلیل و بررسی نقل قول‌های مرتبط با موضوع روز است فرصتی را ایجاد کرده‌ایم که در درباره موضوع هر شب جدا از نظر مهمان حاضر، نقل قول‌های مرتبط و البته موافقین و مخالفین را از طریق روزنامه به مخاطب منعکس کنیم تا ضمن پربارتر ساختن میز تحلیل، از یک طرفه به قاضی رفتن در هر موضوعی خودداری کرده و فرصت را برای افراد مختلف مرتبط با سوژه و سناریوی موضوع اتاق فکر پیش ببریم.

وی فزود: در واقع اتاق فکر برنامه تهران ۲۰ در فصل جدید جدا از تامین محتوای مورد نیاز برنامه به دنبال رصد اخبار و انعکاس آن در کنار میز اصلی برنامه است و عملاً این اتفاق فرصت را ایجاد کرده است که مخاطب از زوایای مختلف در خصوص یک موضوع مطلع باشد و البته تا حدودی با دیدن برنامه تهران ۲۰ از اخبار و اتفاقات روز جامعه به ویژه اتفاقات استان تهران  آگاه شود. 

 احمدی درخصوص دیگر ابعاد برنامه تهران ۲۰ عنوان کرد: همانطور که در گفتگو‌های قبلی عرض کردم برنامه تهران ۲۰ جدا از ماموریت‌هایش در خصوص اتفاقات روز شهر تهران و استان تهران و واکنش به موقع در خصوص اتفاقات روز اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به دنبال این است که بتواند پرونده‌های ثابت روی میز را مدام پیگیری کند و محصول آن را به شکل مستمر در اختیار مردم و مسئولین قرار دهد.

این تهیه کننده ادامه داد: پرونده‌های مرتبط با ترافیک تهران، آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی، ساختمان‌های نا ایمن، هزینه‌های مسکن، دلار و طلا، قیمت کالا‌های اساسی و ... در کنداکتور ثابت محتوای برنامه جای دارند و با توجه به درخواست مخاطبان مدام تلاش داریم با اطلاع رسانی و تحلیل به موقع شهروندان و هم استانی‌های عزیز را از وضعیت موجود و پیشرفت‌های پیش رو مطلع کنیم.

او در پایان تصریح کرد:  در فصل پیش روی تهران ۲۰ به دنبال تغییراتی اساسی‌تر با تغییر دکور و فرم و محتوای برنامه هستیم که به موقع در این خصوص نیز توضیح می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • اولین موزیک‌ ویدئوی رسمی با هوش مصنوعی ساخته شد
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • «تهران ۲۰» به مطالبات مردم نزدیک‌تر می‌شود
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش