Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

این تهیه‌کننده سینما به وضعیت مالکیت فیلم‌ها و انتشار برخی از آن‌ها در سایت‌ها و شبکه‌های خارجی بدون خرید کپی‌رایت اشاره کرد و گفت: این روزها فضای جدیدی برای تماشای فیلم به وجود آمده  که در گرو منافع اقتصادی عده‌ای است.  این منافع موجب شده آن عده به هر نحوی این فضاها را از دست ندهند که بخواهیم به یک فضای سالم برای پخش فیلم‌ها در بازار برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر مالکیت فیلم‌ها خیلی مخدوش شده است و اگر در گذشته تنها پنج درصد در مالکیت فیلمی سهیم بودیم وزرات ارشاد و تلویزیون از این حق حفاظت و حراست می‌کردند، اما این روزها وقتی فیلم از پرده سینما وارد بازار می‌شود، جهانی شده و هرکس به خودش حق می‌دهد این فیلم را قلع و قمع کند. 

تسلیمی افزود: این مسئله خدشه‌دار شدن مالکیت به فیلم‌های فرهنگی‌تر که در طولانی‌مدت فروش می‌کنند، بیشتر آسیب‌ می‌زند.  امروز به محض این‌که فیلم‌ها وارد بازار  پخش شوند یا حتی در حالتی که هنوز رسانه‌ای نشده‌اند، وارد سایت‌ها می‌شوند و معلوم نیست سرانجام آن‌ها چه می‌شود و چه کسی آن‌ها را از چه کس دیگری کپی می‌کند. یکی از دلایل این اتفاق این است که کسی مالکیت فیلم را جدی نمی‌گیرد. قبلا در وزارت ارشاد جایی را داشتیم که مالکیت فیلم کاملا بررسی می‌شد. برای مثال در تلویزیون اگر  قصد داشتند فیلمی را پخش کنند که در ۱۰ درصد پروانه مالکیت آن پنج، شش نفر شریک بودند، عرضه‌کننده فیلم باید از مابقی شرکای سهیم در مالکیت وکالت‌نامه محضری می‌گرفت تا آن فیلم پخش شود. 

او ادامه داد: یک دلیل دیگر هم این است که ما کپی‌رایت جهانی را قبول نکرده‌ایم  و در نتیجه می‌بینیم که در خارج از کشور حدود دوهزار فیلم ایرانی وجود دارد که کپی‌رایت ۲۰ عدد از آن‌ها هم خریداری نشده است.  با چنین وضعی شاهد فضایی در پخش فیلم‌ها می‌شویم که مانند میدانی شلوغ است که فقط عده‌ای از آن نفع می‌برند و صاحبان این منافع گوشه‌ای می‌ایستند و شاهد غارت فرهنگ سینما هستند. 

تهیه‌کننده «زندان زنان» با بیان این‌که "قبلا وضعیت تولید و تهیه فیلم شریف بود" اضافه کرد: همه چیز آن موقع‌ها متفاوت بود. الان اگر یک فیلم‌نامه را به یک موسسه بدهید با چنان سرعتی تِم آن سرقت می‌شود که یک‌دفعه می‌بینیم یک فیلم با همان تِم ساخته شده و در شبکه‌ای ترکیه‌ای پخش می‌شود. نمی‌دانم چگونه می‌توان از این وضعیت خلاص شد در حالی که در انگلستان تماشای یک فیلم بدون خرید رایت جرم محسوب می‌شود و دستگاه قضایی با آن برخورد می‌کند. 

تسلیمی در ادامه بیان کرد: با این اوضاع مردم هم ترجیح می‌دهند به جای سینما، فیلم‌ها را در اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ای ببینند، بدون این‌که به موضوع خرید کپی‌رایت توجهی شود. مهم‌ترین کاری که می‌توان انجام داد قانون‌مند کردن قضیه مالکیت است که برای این کار باید قوه قضاییه و وزارت ارشاد با هم همکاری کنند و یک هیئت کارشناسی تشکیل دهند و این حق مالکیت را تعریف  و خدشه‌دار کردن آن را جرم تلقی کنند.  در گذشته فیلمی که ۳۰ سال از تولید و پخش آن می‌گذشت جزء آثار جهانی و ملی بود و از رایت آن به راحتی استفاده می‌شد اما حالا به سه روز هم نمی‌رسد که یک فیلم رایتش جهانی و مطرح می‌شود. 

تهیه‌کننده «زیر پوست شهر» تصریح کرد: شاید یکی از دلایل این اتفاق هم این باشد که الان فیلم‌ها خیلی پیش پا افتاده شده‌اند و سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده به همان فروش گیشه و پخش در شبکه خانگی اکتفا می‌کنند و دیگر پخش فیلم را در اینترنت و شبکه‌های خارجی پیگیری نمی‌کنند. همچنین نگاتیو از بین رفته و فیلم به صورت دیجیتال پخش می‌شود و این موضوع کپی کردن را برای همه‌جا آسان کرده است.  وقتی کپی‌رایت فیلم‌ها سرقت می‌شود، فیلم‌ها ارزان‌تر و پیش پا افتاده‌تر ساخته می‌شوند که زیاد ضرر نکنند و این اتفاقات دست به دست به هم می‌دهند تا ما در سال فقط سه چهار فیلم خوب داشته باشیم و مابقی فیلم‌ها فقط می‌آیند و نام‌شان هم چندی بعد فراموش می‌شود.

تسلیمی در پایان به وضعیت فروش سینماها در تابستان و بیانیه‌ای که از سوی مدیران پردیس‌های سینمایی در این راستا منتشر شده است اشاره کرد و گفت: وقتی سینماها از فیلم‌های ایرانی فروش نکنند، این مدیران به فکر نمایش فیلم‌های خارجی می‌افتند و سینمای ما دوباره به غربت قبل از انقلاب دچار می‌شود که برای یک فیلم ایرانی‌ نمی‌شد یک سالن خوب پیدا کرد.  امیدوارم سینمای فرهیخته از این وضع نجات یابد. 

 

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۱۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت

 به گزارش تابناک، حتما قرار است که «پدر قهوه» ساخته شود، اما از نظر ساترا، مهران مدیری هنوز برای تولید سریال خاصی اقدام نکرده و اخبار منتشرشده در فضای مجازی با موضوع تولید سریال «پدر قهوه» توسط مهران مدیری صرفا گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در فضای مجازی است. شنیده شده که سریال «پدر قهوه» قصه مردی را روایت می‌کند که مافیای قهوه در ایران است.

خبر رسیده که این سریال جدید در مراحل پایانی پیش‌تولید قرار دارد و این در حالی است که ساترا می‌گوید هیچ مجوزی برای سریال صادر نشده.

یکی از پلتفرم‌ها سرمایه‌گذار اصلی سریال است و این سریال بعد از پایان کار در فیلم‌نت پخش می‌شود. مدیری مانند دیگر سریال‌هایش، در کار جدیدش بازی می‌کند و گفته می‌شود ژاله صامتی و سام درخشانی هم از دیگر بازیگران سریال هستند. عنوان «پدر قهوه» یکی دیگر از سریال‌های مدیری با عنوان «قهوه تلخ» را به یاد مخاطبان می‌اندازد، سریالی که در زمان پخش با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. ظاهرا این سریال هم طنز است. به‌احتمال زیاد خود کارگردان هم در این سریال مانند دیگر آثارش بازی خواهد کرد. این روز‌ها «اسکار» مهران مدیری بیننده زیاد دارد و توانسته از رئالیتی‌شو‌های محبوب شبکه نمایش خانگی باشد.

از «قهوه تلخ» تا «پدر قهوه»

اواخر دهه ۸۰ وقتی مهران مدیری با تلویزیون به بن‌بست رسید، سریال «قهوه تلخ» را برای شبکه نمایش خانگی ساخت. سال‌های ۸۹ و ۹۰ اوج داستان فروش سی‌دی‌های فیلم و سریال در سوپرمارکت‌ها بود و «قهوه تلخ» پرمشتری‌ترین محصول فرهنگی‌ای بود که در سوپرمارکت‌ها ارائه می‌شد، سریالی که بسیار دیده شد، ولی ناتمام ماندنش به‌دلیل اختلاف مدیری با سرمایه‌گذار، ضربه‌ای کاری به اعتماد مخاطب وارد کرد. پس از «قهوه تلخ» مدیری سریال‌های دیگری برای شبکه نمایش خانگی ساخت، سریال‌هایی، چون «ویلای من» که هیچ‌کدام نتوانستند موفقیت «قهوه تلخ» را تکرار کنند. دهه ۹۰ دهه بازگشت مدیری به تلویزیون بود و در این سال‌ها او را بیشتر به‌عنوان برنامه‌ساز دیدیم تا کارگردان سریال. البته مدیری در میانه‌های دهه ۹۰، فیلم سینمایی «ساعت پنج عصر» را هم کارگردانی کرد. او که سال‌ها با «دورهمی» میهمان خانه‌های مردم بود، حالا برنامه «اسکار» را در شبکه نمایش خانگی در حال پخش دارد و در تدارک سریال «پدر قهوه» است که هنوز مجوز ساترا را برای تولید نگرفته.

افتتاح کافه برای زدن بانک

سریال «پدر قهوه» که گفته می‌شود، اقتباسی از یک کمدی هالیوودی است ماجرای گروهی است که با تصور گران شدن قهوه، به قصد سرمایه‌گذاری و کسب سود، همه دار و ندار خود را صرف خریدن قهوه می‌کنند. در این میان امضای قراردادی میان ایران و کنیا، قیمت قهوه را به‌شدت پایین می‌آورد. راه‌حل انتخابی برای جبران مافات، زدن بانک است. به همین منظور مغازه کناری یک بانک انتخاب شده و به‌صورت صوری کافه‌ای تاسیس می‌شود؛ کافه‌ای که گردانندگانش، چون دغدغه کافه‌داری ندارند با مشتریان بدرفتاری می‌کنند؛ اتفاقی که باعث شهرت کافه در تهران می‌شود و حالا خیلی‌ها می‌خواهند به کافه‌ای بروند که در آن خبری از تکریم مشتری نیست. به این ترتیب کافه‌ای که برای زدن بانک راه‌اندازی شده، به شلوغ‌ترین کافه پایتخت تبدیل می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین
 

دیگر خبرها

  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت